Arroz con pollo
- chicken
- onions
- garlic
- oil
- salt, pepper
- carrot, peas and red pepper
- rice of course
I prefer put all the ingredients in parts ready to use, because when I start, don't like me forgot one thing...The chicken is only with salt and pepper; the green peas and carrots were previously parboil. The garlics are natural, my grandmother bought them in the supermarket...These ingredients are quite speciall because normally you can't find in a shop in this form, you have to prepare previously: only leafs of basil and spinach will be liquefy separately with some water, and 2 or 3 yellow chili pepper too. Now all the ingredients are ready, put your appron on and... start! ... in spanish of course, is more easy for me to write, but the images are enough didactic to show you how do it!!! Colocas aceite a calentar, añades los ajos chancados, no molidos ni licuados (jajaja, puedes hacerlo sin problemas) que doren y le agregas la cebolla cprtada en cuadraditos, que sigan dorando... Un poco de pimienta y comino para darle mayor gusto, no demasiado que se note el sabor no que se exceda...Ahora si entran las presas de pollo previamente condimentadas con sal y pimienta... Cuando estén doraditas por todos los lados, que no se quemen, es mejor ponerlas primero por la parte de la piel, aunque hay algunos que no emplean la piel... cuestión de gustos... Ahora si añadimos las salsas, primero el ají amarillo que dore un poco y luego espinacas y albahacas, ahí si se forma una pasta verde homogénea que ayudará a cocer el pollo...
Comments